Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Aυτονόμηση των διαμερισμάτων από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης

Aυτονόμηση των διαμερισμάτων από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης των πολυκατοικιών και απαλλαγή των ιδιοκτητών τους από το σύνολο των δαπανών που αφορούν στο καύσιμο προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο περιβάλλοντος σύμφωνα με δημοσίευμα του newmoney.gr.
 
Σύμφωνα με τις νεες ρυθμίσεις τα διαμερίσματα θα μπορούν να αυτονομούνται και χωρίς απόφαση της πλειοψηφίας των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας και να απαλλάσσονται από το σύνολο των δαπανών πλην εκείνων που αφορούν σε δαπάνες συντήρησης η αντικατάστασης του κεντρικού καυστήρα η του κεντρικού συστήματος θερμανσης.
Οι προβλέψεις του νόμου ισχύουν και για όσους έχουν ήδη προχωρήσει σε αυτονόμηση από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης και έχουν συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου ή άλλο αυτόνομο σύστημα θέρμανσης

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να συγκαλούν γενική συνέλευση

Με τις νέες ρυθμίσεις, ανεξάρτητα από το ποσοστό συνιδιοκτησίας της πολυκατοικίας, κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να ζητήσει τη σύγκληση συνέλευσης συνιδιοκτητών με θέμα τη λήψη απόφασης για την αλλαγή του συστήματος κεντρικής θέρμανσης ή την αποσύνδεση μεμονωμένης ιδιοκτησίας από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου. Εάν δεν υπάρχει διαχειριστής ή εάν αυτός καθυστερήσει την σύγκλιση της συνέλευσης εντός 30 ημερών, τότε συγκαλεί ο ίδιος τη συνέλευση.

Σε περίπτωση που η συνέλευση συνιδιοκτητών λάβει αρνητική απόφαση ή δεν λάβει απόφαση εντός 30 ημερών από την ημερομηνία της πρώτης σύγκλισής της, ο ιδιοκτήτης που επιθυμεί την αυτονόμηση του διαμερίσματός του δικαιούται να προβεί με δική του δαπάνη στην αποσύνδεση της ιδιοκτησίας του, μονώνοντας τους σωλήνες της κεντρικής θέρμανσης που διέρχονται, αρκεί να μη θίγει τη θέρμανση των ιδιοκτησιών των άλλων. Θεσπίζεται μάλιστα η υποχρέωση του ιδιοκτήτη να γνωστοποιήσει στους υπόλοιπους συνιδιοκτήτες της πολυκατοικίας την αποσύνδεσή του από το σύστημα κεντρικής θέρμανσης, τον τρόπο όδευσης των σωληνώσεων της παροχής μέχρι την ιδιοκτησία του και το χρόνο έναρξης και την αναμενόμενη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης.
 
Παράλληλα τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφάλειας και οι πολεοδομικές άδειες για την εγκατάσταση του νέου συστήματος ενώ ο σχετικός εξοπλισμός τοποθετείται εντός της ιδιοκτησίας που αυτονομείται ή σε χώρο που ανήκει στην κυριότητα ή την αποκλειστική χρήση του ιδιοκτήτη. 

Πηγή: RE+D magazine

      

         
                       Έκδοση Κοινοχρήστων & Διαχείριση Κτιρίων και Οικισμών Εξοχικών Κατοικιών 
              Κτηματομεσιτικές Υπηρεσίες - Real Estate
                Ν.Μουδανιά - Πολύγυρος - Ν.Καλλικράτεια
          Τηλ/Fax. 23730.65555
           e-mail: info@metron-halkidiki.gr
          web: www.metron-halkidiki.gr
          blog: www.metron-halkidiki.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...